Agenda 2019

4 tot en met 7 juli 2019: Lathyrus Festival Hoeve Ravenstein. Het Lathyrus Festival wordt vanaf donderdag 4 tot en met zondag 7 juli gehouden op Hoeve Ravenstein gelegen op Landgoed Groeneveld in Baarn.

Expositie
In de expositieruimte is een bijzondere expositie te vinden. Hier worden dé bloemen van Henk Regterschot gepresenteerd. Tevens zullen de leden van de Nederlandse Lathyrus Vereniging hier haar Lathyrus tentoonstellen. Er zijn prachtige boeketten, vazen en bloemstukken opgemaakt en de geur… die is werkelijk heerlijk!

Bezoek onze bloementuin
Naast het bezichtigen van de expositie kunnen bezoekers in de groente-, kruiden- en bloementuin van Hoeve Ravenstein de vele varianten van de Lathyrussen en andere bloemen bewonderen. Enkele soorten bloemen staan al ver genoeg in bloei om door de bezoekers geplukt te kunnen worden (zolang de voorraad strekt) Meer informatie vindt u hier.

Zaterdag 6 juli en zondag 7 juli 2019: Lathyrus- en Zomerbloemententoonstelling

Traditioneel organiseert de Volkstuinvereniging “Ons Genot” weer een Lathyrus- en Zomerbloemenfestival. Op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019 kan jong en oud ruiken en genieten van de mooiste bloem van Nederland.

“Van dop- pronk- en geurerwt tot Koninklijke bloem” is het thema van deze show. In het verleden werd deze bloem heel vaak gekweekt op buitenplaatsen en kastelen en met name Prinses Juliana was een groot liefhebber van deze bloem. Zij was samen met haar tuinmannen in de zomerperiode druk om deze bloem in grote aantallen te kweken in de kassen van het paleis Soestdijk. Op onze show willen wij aan haar inzet daarvoor aandacht geven met foto´s en ander materiaal die daarover nog beschikbaar is.

Het volkstuincomplex Ons Genot is gelegen aan de 2e Polderweg 5 te Utrecht (Achter de Kunstijsbaan en het Industrieterrein Overvecht.) Tel. 030-2616304. De openingstijden zijn op beide dagen van 10.00 tot 16.00 uur en de toegang is gratis. Voor meer informatie en een routeverwijzing kunt u kijken op de website www.ons-genot.nl