Lathyrus Festival 2024

Lathyrus Festival

Donderdagochtend 4 juli om 9.30 uur is de opening door Burgemeester Röell, je bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. Dit is de feestelijke start van een 4 daagse voor kleur, geur, bloemen en activiteiten. Ken je de Lathyrus bloem? Een kleurrijke klimmer vol geur en beleving. Onze tuinman Henk heeft vroeger jaren voor Koningin Juliana gewerkt, en de Lathyrus was haar grote lieveling. Er waren destijds heuse kampioenschappen met deze bloem. Tuinman Henk heeft er met Paleis Soestdijk vele prijzen mee gewonnen. Een bloem met een Koninklijk tintje, dat voor ons een bijzonder historisch tintje heeft. Kom op ons erf de dagen van weleer bekijken. We hebben een mini tentoonstelling en er is een rondleiding door de boerin te boeken over ons erf en de bloementuin met natuurlijk leuke achtergrond verhalen.

Alle dagen is er in ons Boerderijlokaal de inmiddels welbekende (mini) tentoonstelling. Donderdagochtend is de opening door Burgemeester Röell. Op vrijdag en zaterdag is er een kleurrijke Lathyrus aquarel workshop te volgen.
Op meerdere dagen is er een rondleiding over ons erf en tuin te boeken. Kinderen kunnen een bloemenspeurtocht lopen of meedoen aan de kleurplaatwedstrijd. In navolging op vorig jaar organiseren we ook weer het Perfecte Lathyrus Plaatje, een fotowedstrijd, deze is ook voor kinderen mee te doen. Bij onze Boerderijwinkel zijn ook weer prachtige bosjes Lathyrus te verkrijgen. Helaas kan er niet zelf geplukt worden in onze bloementuin, uiteraard mogen ze wel uitgebreid bekeken worden, heel graag zelfs.
Zondag 7 juli is er ter afsluiting van de Lathyrusdagen onze bekende boerenmarkt waar je allerlei duurzame, streekgebonden producten kunt vinden. Met diverse kinderactiviteiten.

Meer informatie over het Lathyrus Festival.