28 juni tot en met 1 juli 2018: Nationale Lathyrus tentoonstelling in de Tuinen van Appeltern

Na één jaar overgeslagen te hebben zal dit jaar de Nederlandse Lathyrus Vereniging haar Nationale Tentoonstelling opnieuw houden in De Tuinen van Appeltern. Naast de Lathyrus bloemen tijdens de tentoonstelling zal Lathyrus op veel meer plaatsen zichtbaar zijn in en rondom de vele voorbeeldtuinen van De Tuinen van Appeltern. Hiervoor heeft de Lathyrus Vereniging dit voorjaar weer zo’n 400 lathyrus planten opgekweekt, die verder kunnen uitgroeien en bloeien in De Tuinen van Appeltern. Hiermee moeten niet alleen de “gesneden” Lathyrus odoratus geur brengen in het paviljoen, maar ook de zoete geur van lathyrus door De Tuinen van Appeltern te ruiken zijn. U zult lathyrus tegen komen in potten, langs pergola’s, tegen schutting(delen) maar ook als snijbloem in het paviljoen.

De Lathyrus show vindt plaats in accommodatie ‘De Wintertuin’. Meer weten over de teelt van Lathyrus? Tijdens de tentoonstelling zijn leden van de Nederlandse Lathyrusverenging aanwezig om uitleg te geven.

De toegangsprijs is €14,00. Kinderen van 6 t/m 12 jaar krijgen 50% korting en 65-plussers krijgen €2,- korting. Bezoekadres: De Tuinen van Appeltern, Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern. Kijk voor meer informatie op De Tuinen van Appeltern.