Workshop: kweek uw eigen Lathyrus

Baarn – De Lathyrus bloem kenmerkt zich door haar fijne karakter en heerlijk geur. En.. deze plant zaaien kan iedereen! Hoeve Ravenstein uit Baarn en Tuincentrum ’t Vaarderhoogt slaan de handen in een en organiseren op zaterdag 11 maart 2017 een workshop: ‘kweek uw eigen Lathyrus’! De workshop vindt plaats bij ’t Vaarderhoogt en duurt van 10.00 tot 12.00 uur. Vooraf aanmelden is gewenst.

De workshop Met je zelfgekweekte lathyrus heb je de hele zomer plezier van de zoete geur en de prachtige bloemen! Tijdens de workshop legt Henk Regterschot (tuinman van Hoeve Ravenstein & meerdere malen winnaar van de nationale Lathyrus tentoonstelling) uit wat er nodig is om de Lathyrus te zaaien en goed te laten groeien. Henk laat zien welke stappen er nodig zijn om aankomende zomer te genieten van deze prachtige bloem in uw eigen tuin/ balkon. De workshop vindt plaats bij Tuincentrum ’t Vaarderhoogt en duurt van 10.00 uur tot 11.00 uur. Na een uitleg over de bloem en de kweektechnieken gaat u aan de slag om uw eigen Lathyrus plantjes te zaaien. Uiteraard kunt u de kweekbakjes mee naar huis nemen om verder te laten groeien. Ook is er alle gelegenheid om vragen te stellen tijdens de workshop.

Met je zelfgekweekte lathyrus heb je de hele zomer plezier van de zoete geur en de prachtige bloemen! Voor uw deelname aan de workshop wordt een kleine vergoeding gevraagd. De kosten voor de workshop bedragen € 1,50 per persoon. Het workshop materiaal en een kopje koffie/ thee in het restaurant is hierbij inbegrepen. Ook kinderen zijn van harte welkom om deel te nemen!

Na afloop van de workshop vindt om 11.00 uur in het tuincentrum een demonstratie Rozen snoeien plaats. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om deze demonstratie bij te wonen. Aanmelden vooraf is gewenst. U kunt uw aanmelding sturen naar info@hoeveravenstein.nl