Agenda 2018

17 tot en met 20 mei 2018: Lathyrus expositie in Kasteel Groeneveld, Baarn. Kom dit weekend genieten van de Lathyrus Show in de Vestibule en de Huydecooperzaal van Kasteel Groeneveld. 17 mei zullen de Vestibule en de Huydecooperzaal opgefleurd worden door de heerlijk geurende Lathyrusbloem. De versieringen zullen in het teken staan van een bruiloft. Komt u kijken en genieten van die mooie bloemen en heerlijke geur!

Zaterdag 12 mei vindt in Aalsmeer Centrum weer de jaarlijkse Geraniumjaarmarkt plaats. Op het Raadhuisplein staat de Geraniummarkt en in de Zijdstraat vindt een braderie plaats. De Geraniummarkt en de braderie duren van 9.00 tot 17.00 uur. In de kraam van de heer Jan Ruesink heeft u dan ook weer de mogelijkheid om mooie Lathyrusplanten te kopen, die u zo in uw tuin kunt planten! De bakken zijn gemengd, dus u kunt komende zomer genieten van kleurige, heerlijk geurende Lathyrus!

27 juni tot en met 1 juli 2018: Nationale Lathyrus Tentoonstelling in De Tuinen van Appeltern. De Lathyrus show vindt dit jaar plaats in De Wintertuin’ en de Bernardhal. De Nederlandse Lathyrus Vereniging wil met haar tentoonstelling steeds meer mensen enthousiast maken voor de kweek van Lathyrus, zodat deze weer in alle tuinen of op balkon gezien kan worden. Er zijn tegenwoordig namelijk ook mooie, compacte eenjarige Lathyrus rassen te verkrijgen die geschikt zijn om in kleine tuinen of op balkons te kweken. Meer weten over de teelt van lathyrus? Tijdens de tentoonstelling zijn leden van de Nederlandse Lathyrus Verenging aanwezig om uitleg te geven.

5 tot en met 7 juli 2018: Lathyrus Festival Hoeve Ravenstein. Het Lathyrus Festival en wordt vanaf donderdag 5 tot en met zaterdag 7 juli gehouden op Hoeve Ravenstein gelegen op Landgoed Groeneveld in Baarn. Het Festival wordt op donderdagochtend om 11.00 uur feestelijk geopend door Burgemeester Röell van Baarn. Meer informatie vindt u hier.